top of page

Rallylydighet - en hundesport for de flesteOm en har grunnleggende lydighet ( sitt, dekk, bli, lineføring og kontakt ) innarbeidet kan alle starte å trene i Rallylydighet.


Rallylydighet er en hundesport som kombinerer Agility, Lydighet og Freestyle kombinert med samspill, glede og holdninger hvor hund og fører utfører ulike elementer angitt på skilter i en bane.

Rallylydighet blir delt opp i fem ulike stadier og blir kort oppsummert om forskjellene i klassene her:

Rekrutt:

I denne klassen er resultatet ikke tellende i offentlige konkurranser, men er en god mulighet for å trene konkurranse sammen med hunden din. Denne klassen inneholder skilter fra klasse 1, hunden går i line og eier kan bruke belønning med godbit (se eget reglement for rekrutt), banen kan være kortere og skal ha egen brifing før start.


Link til rekruttreglementet er her :


Klasse 1:

I klasse en går hunden også i line og går en bane bestående av mellom 15 og 20 skilt der øvelsene sitt, dekk, bli, temposkifter og lineføring blir gjengitt i ulike kombinasjoner. Det er ikke lov å belønne hunden med godbit eller leke, men i denne sporten er det lov å belønne med positiv tilbakemelding til hunden ved gjennomført øvelse - noe som sees på i helheten av samarbeidet med deg og din hund, essensen i hundesporten.Klasse 2:

I klasse 2 skal din hund føres "naken" i ringen - ingen halsbånd eller sele, altså fri ved fot. Her kommer også ulike kombinasjoner av stå, dekk og sitt med vendinger, gå ifra og innkallinger samt hopp over hinder. Det kompineres mellom 15-20 skilt derav minimum 8 skilt skal være fra klasse 2.Klasse 3:

I denne klassen kan vi finne ulike kombinasjoner med ulike hinder med vendinger, flytøvelser og sidebytte der hunden føres på høyre side i øvelser. Også her er det en bane med 15-20 skilt, der det skal være minimum fem skilt fra klasse 2 og minimum fem skilt fra klasse 3. Her er også nye øvelser som lengdehopp, gå slalom mellom bena og berøringsøvelse i stå og å rygge.


Klasse Elite:

Detter er øverste klasse i Rallylydighet. Her får man en bane på 15-22 skilt der det skal være minimum seks ulike skilt fra klasse elite, og minimum fem skilt fra klasse 2 og 3 til sammen.

Her møter du blant annet flytøvelser med høyreføring og fremadsending. oppnår man 3 1. premier med cert for 3 ulike dommere blir man rallylydighets champion.


link til reglementet for rallylydighet:


Gå gjerne inn på : http://www.rally-lydighet.com/

Dette er hjemmesiden til norsk rallylydighetsklubb. Her finner du alt du måtte lure på om sporten og hvem du kan kontakte :D


Håper du har fått en liten innføring i sporten og at du har lyst å prøve denne ut sammen med din samarbeidspartner - your best paw friend <3


40 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page